Activiteiten

In Overloon en omgeving is er genoeg te doen en valt er voor iedereen wel iets te beleven. Hieronder geven wij een greep uit de mogelijkheden. Misschien gaat u liever naar de kasteeltuinen, het klokkenmuseum, of wilt u een huifkartocht maken. Wij informeren u graag ter plekke over alle activiteiten die er zijn. Onderaan deze pagina vindt u enkele links naar websites waar u nog meer bezienswaardigheden, wandel,- en fietsroutes, actuele informatie over evenementen, festiviteiten en uitgaansmogelijkheden kunt vinden.

Speeltuin

Gratis buitenspeeltuin gelegen in het museumpark midden in de bossen van Overloon.  Een leuke plek voor kinderen om te spelen met klimtoestellen, schommels, zandbakken, glijbanen, een heus blotenvoetenpad en nog veel meer unieke speeltoestellen.  De speeltuin is toegankelijk voor iedereen ook voor mensen met een rollator, scootmobiel, rolstoel en/of buggy.

Oorlogsmuseum

Een bijzonder mooi, leerzaam en indrukwekkend museum. Alles levendig opgesteld met poppen. Als bezoeker wordt je uitgenodigd om mee te denken over oorlog en onderdrukking. Hoe ver mag je gaan als het gaat om het behouden en desnoods terugwinnen van vrijheid? Er worden waargebeurde situaties geschetst waar jij mag aangeven wat jij in dat geval zou hebben gedaan.

Dierentuin

Zoo Parc Overloon is het natuurlijkste dierenpark van Nederland. Hier kun je de dieren van heel dichtbij bewonderen. Je staat oog in oog met onder andere leeuwen, tijgers, apen, kleine panda’s en vele andere bijzondere diersoorten van over de hele wereld. Voor kinderen is er van alles te beleven in het park. Zij kunnen bijvoorbeeld een spannende expeditietocht maken door het park.

Wandelen en fietsen

Wandelaars en fietsers kunnen hun hart ophalen in en rond Overloon. Diverse wandel-, en fietsroutes brengen je naar de mooiste plekjes midden in de bossen, langs akkers en weilanden en het prachtige landschap langs de Maas. Voor mountainbikers is er een mooie en uitdagende ATB-route die ook enkele korte maar felle klimmetjes bevat en afdalingen over zandruggen.

Attractiepark

Attractiepark Toverland is elke dag open. Of het nu zomer of winter is, dankzij de unieke combinatie van indoor en outdoor attracties kun je voor spanning in sensatie altijd bij Toverland terecht. Het grootste deel van het park bevindt zich weliswaar buiten met onder andere de snelste en hoogste houten achtbaan van de Benelux. Maar wat de weersverwachting ook is, Toverland garandeert een betoverende dag voor groot en klein.

Golfbaan

Wie graag golft kan terecht op de negen holes golfbaan in Overloon. De 3-4 par baan heeft mooie uitdagende elementen met verschillende hoogtes. Ook zijn er vijvers met unieke rotspartijen met zelfs een waterval. Zowel de beginnende, als ook de gevorderde golfer zal hier met veel plezier een balletje kunnen slaan. De golfbaan is geopend voor iedereen die in het bezit is van het GVB, of baanpermissie heeft.

Natuurbad

Strand en natuurbad ‘t Schaartven heeft een prachtig zandstrand en kristalhelder water. ‘t Schaartven is een prachtig natuurgebied dat deel uitmaakt van de Overloonsche Duinen, dat met haar vijftienhonderd hectare bos tot een van de grootste natuurgebieden van Zuid-Nederland kan worden gerekend. Het zwemmen, zonnen en het gebruik van ligweide en strand is gratis. Nabij het zwemwater is een parkeerplaats aanwezig. Voor het parkeren moet wel betaald worden.

Openluchttheater

Charmant gelegen in het museumpark staat het openluchttheater in Overloon bekend om zijn intieme sfeer en goede akoestiek. Het Overloons Toneel staat verschillende keren op de planken met een boeiende familievoorstelling. Elk jaar verzinnen zij weer een ander thema. Een keer een filmpje pakken onder de sterrenhemel; het kan allemaal. Met name voor de kinderen worden er het hele zomerseizoen leuke stukken gespeeld of films gedraaid.

Groepsactiviteiten

Voor wie Overloon en omgeving op een originele manier wil verkennen is er de fietstrein. Of misschien willen jullie liever uitwaaien op een retro scooter. Bij Outdoor Overloon kun je overigens nog meer leuke dingen huren voor een groepsactiviteit zoals boogschieten, expeditie robinson, highland games, klootschieten of bijvoorbeeld bubble voetbal. Ook de begeleiding en organisatie ervan kun je gerust aan hen overlaten.

Zeven dwergenpad

Op zoek naar een leuke activiteit voor kinderen? Dan is het zeven dwergenpad zeer geschikt. Kinderen kunnen samen met hun ouders/verzorgers op avontuur. Met een puntmuts, rode wangen en een tas vol leuks en lekkers ga je de bossen in. Tijdens de wandeling leren ze van alles over de natuur en de dieren in het bos. Na afloop breng je de tasjes terug en mogen de kinderen de puntmuts mee naar huis nemen.